Hidro kvadrocikls

Tuvojoties vasarai, arvien biežāk prātā nāk domas par kvadrocikliem un ūdens motocikliem. Bet, ja šos abus savienot vienā?

 

8_gidrokv (1)

 

Savienot – diezgan reāli. Piemēram, Štatos ir tāda kompānija Gibbs Sports Amphibians, kura nelielām sērijām ražo interesantus aparātus – kvadrociklus ar nosaukumu Quadski. Produkta izstrādei bija nepieciešami vairāki gadi, bet konstrukcija ir projektēta no nulles.

 

8_gidrokv (5)

 

8_gidrokv (7)

 

8_gidrokv (6)

 

Vēl pirms sērijveida ražošanas sākuma, izstrādātājs savāca pietiekoši daudz pasūtījumu uz mašīnu. Tas arī ir skaidrs: šāds aparāts ievērojami paplašina pārvietošanās iespējas, bet ūdens šķērslis pa ceļam pārstāj būt šķērslis.

 

8_gidro-4

 

Aparāta svars – 590 kg, garums – virs 3 metriem, bākas apjoms – 55 litri. Dzinējs – no BMW motocikla, ar tilpumu 1.3 l, kurš izdod 175 z.s. un 140 Ņm. Maksimālais ātrums gan pa ūdeni, gan pa sauzemi ir nemainīgs – 72 km/h.

 

8_gidro-5

 

Riteņus ir iespējams novākt apmēram minūtes laikā, turklāt to piedziņa atslēdzās, bet motora vilkme sāk nodoties uz ūdensmetēja dzinekli.

8_gidro-6

Hidro kvadrocikla cena ASV – ap 40 000 dolāri. Pēc vietējā tirgus apguves, ražotājs plāno sākt kvadrocikla-amfībijas pārdošanu Eiropā. Interesanti: līdz mums šāda tehnika kādreiz arī nonāks?

 

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb