Motocikla ķivere ar projekciju uz vizoru

Šodien daudziem automobiļiem ir tāda opcija, kā projektors uz priekšējo stiklu – uz to var izvest, piemēram, spidometra rādījumus un daudz ko citu. Projektora loma ir tajā, lai vadītājs saņemtu visu nepieciešamo informāciju, nenovēršoties no ceļa. Vai ir iespējams izdomāt kaut ko līdzīgu motociklistiem? Var. Ir jau izgudrota ķivere, ar projekciju uz vizoru.

 

1410_moto_pr_visor_01

 

Principā, ideja – nav nekāds jaunums: tamlīdzīgas ierīces šodien tiek izstrādātas vairākās kompānijās. Idejas jēga – ķiveres savienošana ar smartfonu un dažu smartfona funkciju nodošana uz vizoru. Tika piedāvāti dažādi varianti – līdz pat smartfona izvietošanai, ķiveres apakšējā, bet projektora – augšējā daļā, kas padarīja pašu ķiveri diezgan lielu.

 

1410_moto_pr_visor_02

 

Savu skatījumu uz šo jautājumu piedāvāja viens amerikāņu izgudrotājs. Izstrādātājs nodemonstrēja nelielu papildus bloku un speciālu, tam paredzētu, programmas aprīkojumu. Bloks, kurš stiprinās uz motocikla, ir aprīkots ar divpusēju Bletooth kanālu – datu saņemšanai no smartfona un to tālākai nodošanai uz ķiveres vizoru. Dati tiek vienkāršoti un nodoti vienkāršā veidā, lai netiktu traucēta apskate (sk. foto). Pati ķivere tiek komplektēta ar nelielu projektoru, kā arī ar uzlādējamiem litija-jona akumulatoriem. Sistēmas vadība notiek ar balss komandu palīdzību. Izmantojot iebūvētos smartfona devējus, elektriskā ķivere spēj projecēt uz vizoru GPS datus, esošo ātrumu, kompasa rādījumus un motocikla slīpuma leņķi. Principā, funkciju klāstu var paplašināt.

 

Pašlaik izstrādātājs veic pārrunas ar vairākiem ķiveru ražotājiem, par jaunuma sērijveida ražošanu. Un ja vienošanās tiks panākta, tad šādas ierīces sērijveida ražošana var sākties jau nākošajā gadā, bet tādas ķiveres cena, masveida ražošanas apstākļos, vār būt ap 500…700 eiro.

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb