Priekš kam greiderim radzētie metāla riteņi?

Pat greideriem reizēm trūkst pārgājības, un tādos gadījumos ir nepieciešami speciāls riteņi. Kā jums šķiet, kādās sfērās tie tiek izmantoti? Fantāzija zīmē skarbos, neizbraucamos meža biezokņus kaut kur Zemes malā? Nē, viss ir ievērojami prozaiskāk.

 

compactor (12)

 

Greiderus, kuriem ir tādi riteņi, sauc par kompaktoriem. Vienkārši izsakoties, par blietētājiem.

 

compactor (1)

 

Tehnika ar šādiem radzētiem metāla riteņiem vai pat veltņiem tiek izmantota dažādās sfērās: sākot ar būvniecību un beidzot ar zemkopību.

 

compactor (5)

 

compactor (6)

 

Taču mūsu gadījumā runa ir par atkritumu blietētājiem izgāztuvēs.

 

compactor (4)

 

Par citiem riteņiem nevar būt ne runas: uzreiz iestigs.

 

compactor (3)

 

Priekš kam izgāztuvē ir nepieciešams kompaktors? Tāpēc, ka izgāztuves, pēc cikla beigām, aizber ar grunti. Pirms tam atkritumus ir nepieciešams izlīdzināt, sablīvēt u.t.t: tā ir vesela tehnoloģija.

 

compactor (16)

 

Kompaktorus ražo daudzi pazīstami būvniecības tehnikas ražotāji. Starp citu, tehnikai, kura ir paredzēta darbam izgāztuvē, tiek izvirzītas īpašas prasības. Izgāztuve – agresīva vide, kur atkritumos var būt jebkas. Piemēram, greideriem-kompaktoriem bieži vien uzstāda speciālu vērstuvi: ar režģu jumtiņu. Tas novērš atkritumu velšanos pāri vērstuves augšai, kā arī hidrocilindru un radiatora aizsargvairoga bojāšanos.

 

compactor (15)

 

Starp citu, var tikai apskaust šādu kompaktoru operatoru izturību. Atkritumi ir atkritumi, un pēc rozēm nesmaržo. Un, starp citu, bez jokiem. Darbs – svarīgs un vajadzīgs. Ja nebūtu šādas tehnikas un cilvēku, kuri uz tās strādā, mēs droši vien jau sen noslīktu atkritumu kalnos.

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb