Ilgai piemiņai par nepareizu parkošanos

Kā mūsu valstī soda par nepareizu parkošanos? Štrāfē. Kādu reizi var evakuēt automobili. ASV, kopumā, soda analogā veidā. Bet dažreiz, ar dažiem papildus nepatīkamiem «bonusiem».

 

1507_nepr-parkovka__coll

 

Kā zināms, daudzās amerikas pilsētās darbojas ielu kopšanas programma. Katras ielas puses tīrīšanas laiks ir norunāts, un šajā laikā tur likt mašīnu ir aizliegts.

 

1507_nepr-parkovka_sign

 

Tomēr, ASV megapolēs, piemēram, Ņujorkā, ar parkošanos ir problēmas, un daži vadītāji tomēr atstāj mašīnu tanī ielas pusē, kuru ir paredzēts kopt.

 

1507_nepr-parkovka_violation

 

Dabiski, ka tādas automašīnas traucē tīrītājiem darbu. Zemāk redzamā attēlā – automobiļi uz kreisās apmales ir novietoti nepareizi, un tīrīšanas mašīna tos abrauc.

 

New York street sweeping

 

Tāda pārkāpuma gadījumā ir iespēja saņemt ne tikai soda kvīti par 45 dolāriem, bet arī dzeltenu vai gaiši zaļu uzlīmi uz stikla.

 

1507_nepr-parkovka

 

Kāds sakars te ar «ilgai piemiņai»? Tāds, ka uzlīme ir izpildīta uz papīra ar spēcīgu līmējošu sastāvu, un dabūt to nost no spēkrata stikla ir sarežģīti. Ar rokām to vispār nav iespējams paveikt: to nāksies ilgi ar kaut ko dīrāt nost, bet dažreiz – iepriekš mērcēt.

 

1507_nepr-parkovka (3)

 

Uz uzlīmes ir rakstīts: «Šis automobilis pārkāpa parkošanās noteikumus Ņujorkā, un rezultātā iela netika notīrīta kā nākas. Ņujorkas tīrīšana ir atkarīga no jums. Noņemama ar silta ūdens un kasīkļa palīdzību. Lūdzu, nepiegružojiet!»

 

1507_nepr-parkovka (1)

 

Daži vadītāji nepagūst noņemt šādas uzlīmes.

 

1507_nepr-parkovka (5)

 

Kaut gan, uzlīme – nav tas sliktākais. Problemātiskos pilsētas rajonos ar nepareizi novietotiem auto bieži vien cīnas, izmantojot nežēlīgākas metodes.

 

1507_nepr-parkovka (6)

 

Dabiski, ka to dara nevis policija, bet gam vietējie iedzīvotāji. Bet tas jau ir pavisam cists stāsts.

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb